OVA DVA SRPSKA GRADA POSTAJU VELIKI CENTRI! Pored Beograda i Novog Sada, ZAKUP prostora vrtoglavo raste i na ovim lokacijama!
Foto: Alo!

Potražnja za nekretninama u Srbiji raste iz dana u dan, posebno u srpskoj prestonici, ali se prelila i na tržište poslovnog prostora i sve je teže naći slobodan kancelarijski prostor.

Beograd broji oko 1,3 miliona kvadrata kancelarijskog prostora, a prema najavama investitora, u naredne dve godine plan je da se izgradi još 150.000 kvadrata, prenosi RTS.

Poznati niški poslovni centar ''Kalča'' vrvi od zakupaca kancelarijskog prostora.

U zavisnosti od gradske zone, iznajmljivanje je od pet do 20 evra po kvadratnom metru. Manji lokali su najtraženiji i uglavnom su izdati.

Kako kaže sagovornica RTS-a, Sandra Blažić iz "Blažić nekretnina", velike kompanije po pravilu traže velike prostore.

- I tu imamo problem. Vrlo često, kompanije koje se bave određenim delatnostima i traže visoke standarde, odlučuju se za izgradnju ovakvih objekata - istiće Blažićeva.

Kako procenjuju stručnjaci za nekretnine, Beograd je stvoren za gradnju, te većina investitora želi da ulaže u srpsku prestonicu, ali vrtoglavo raste potražnja i za nekretninama u Leskovcu i Kraljevu, a evo i zbog čega.

Leskovčani kubure sa poslovnim prostorom, ali u proširenju nekretnina vide mogućnost za zaposlenje većeg broja mladih ljudi.

Investitorima u Kraljevu je fokus na izgradnji poslovnog prostora, dok zakupci plaćaju od četiri do 10 evra po kvadratnom metru.

Ana Gudić iz "AGS nekretnina" ukazuje da poslovnog prostora ima u novogradnji.

- Što se tiče prostora u centru grada, ponuda je slaba. Sve više ljudi pokreće sopstveni biznis, ili rade na daljinu, pa raste potražnja za fleksibilnim kancelarijskim prostorima - naglašava Gudić.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading