Shutterstock
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Jedan od ključnih saveta je da ne vršite rezervaciju smeštaja putem neproverenih Facebook grupa, Viber-a ili Instagram profila. Umesto toga, preporučuje se rezervacija smeštaja preko pouzdanih turističkih agencija ili sigurnih platformi za rezervaciju smeštaja.

- Ne dogovarajte letovanje preko Viber-a ili Whatsapp-a. Ukoliko to ipak želite, budite posebno oprezni kome ćete ukazati poverenje - upozoravaju.

- Izvesni Josip iz BiH ili Hrvatske preko Facebooka je izdavao nepostojeću "tek renoviranu vilu" na Mikonosu za 110 evra dnevno. Vila koju oglašava ne postoji na Mikonosu, a navodni vlasnik uzeo je fotografije sasvim druge vile na Korzici - navode na Grčka info.

Kako biste se zaštitili od prevara, uvek proverite da li osoba ko vam nudi smeštaj poseduje zvanični website ili se nalazi u ponudi neke od platformi za rezervaciju smeštaja koje garantuju legitimnost ponude. Takođe, možete tražiti da vam pokaže dokument sa grčkim poreskim brojem koji mora da poseduje svako ko je kupio nekretninu u Grčkoj, piše Blic biznis.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading