Pomoć
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ove penzionerske organizacije su preko svojih opštinskih udruženja i odbora ranije objavile javni poziv za prijavu penzionera za solidarnu pomoć, za šta je sredstva obezbedio Fond PIO.

Osnovni kriterijum za dodelu solidarne pomoći je visina penzije do 24.987,67 dinara a prilikom podnošenja prijave, potrebno je da penzioneri ponesu poslednji penzijski ček, izveštaj iz banke, kao dokaz o visini penzije.

Ukoliko penzioner prima i penziju iz inostranstva, onda dokumentuje visinu inostrane penzije izvodom iz banke a domaća i inostrana penzija kada se saberu ne smeju da prelaze sumu od 24.987,67 dinara.

Poslovi sprovođenja jedinstvene nabavke paketa za solidarnu pomoć povereni su Savezu penzionera Srbije, a prema javnom pozivu ove organizacije za nabavku paketa, svaki paket imaće istu sadržinu i sastojaće se od kilograma soli, kilograma šećera, dva kilograma brašna, litra ulja, 400 g pirinča, 400 g testenine, kesice supe, konzerve tunjevine, sapuna, paste za zube, tri kilograma deterdženta za pranje odeće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading