Svetska banka
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

- Sastanak sa potpredsednicom regiona Evrope i Centralne Azije u Svetskoj banci Antonelom Basani u okviru radne posete Vašingtonu. Predstavili smo naše dobro makroekonomske rezultate - i dalje rastemo, uprkos krizi, a javni dug nam je pod kontrolom. Nezaposlenost je na istorijski niskom nivou, a strane direktne investicije na rekordno visokom nivou.

Kada je reč o portfoliju koji imamo sa Svetskom bankom, trenutno nam je aktuelan Okvir za saradnju za period do 2026. godine. Okvirom za saradnju se predvidja osnaživanje makro-fiskalnog okvira za zeleniji rast, zelene investicije i prelazak na ekonomiju sa niskim sadržajem ugljenika, kao i poboljšanje poslovnog okruženja i regionalne integracije.

Drago mi je što sam od visokih predstavnika Svetske banke čuo da im je značajno partnerstvo sa našom zemljom, s obzirom na to imamo mnogo aktivnih projekata koji su važni za kvalitetniji život gradjana. Razgovarali smo o ovim projektima, ali i o daljoj saradnji, sa naglaskom na projektima iz oblasti energetike. To nam je trenutno jedan od apsolutnih prioriteta i na tome ćemo zajedno raditi - napisao je on na svom Instagram nalogu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading