Ilon Mask
Foto: AP/Kirsty Wigglesworth (STF)

Mask je ukazao i na razlog zbog kojeg se platforma X odlučila na ovakav potez, a u pitanju je borba protiv botova. On kaže da je to bio jedini način da se spreči najezda botova.

 - Trenutni AI (i trolovi) s lakoćom mogu da premoste test "da li si bot" - istakao je Mask. On je ukazao na alate  kao što je CAPTCHA.

Vlasnik platforme X je kasnije dodao da će novi nalozi moći da objavljuju sadržaj na X-u nakon tri meseca od kreiranja, ukoliko ne žele da plaćaju nadoknadu.

Za sada nema informacija o tome kada će ova naplata početi da se primenjuje i koliku naknadu će novi korisnici morati da plaćaju.

Prošlog oktobra, X je počeo da naplaćuje dolar godišnje neverifikovanim korisnicima na Novom Zelandu i Filipinima.

Novi korisnici iz ovih regija su, po kreiranju naloga, mogli da čitaju objave, ali ne i da odgovaraju na njih ili da vrše drugu interakciju. Za objavu sadržaja, lajkovanje, repost, odgovaranje na sadržaj i drugo, morali su da plate naknadu.

Ranije ove godine, X je počeo borbu protiv spam naloga, upozorivši korisnike da bi broj njihovih pratilaca mogao da se smanji.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Šta biste poneli na pusto ostrvo, a da počinje prvim slovom vašeg imena? 😆 #alo #alodnevnenovine #alonovine #pustostrvo #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading