maturanti
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

- Na inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića, ove godine obogaćujemo čitavu lepezu mera podrške gde će po prvi put u istoriji našeg grada lokalna samouprava biti pokrovitelj, odnosno snosiće troškove za proslavu maturske večeri za sve učenike naše četiri srednje škole. Dakle, 840 maturanata proslava maturske večeri neće koštati ni jedan jedini dinar, što je podatak na koji smo ponosni i čini mi se da smo jedina ili među retkim lokalnim samoupravama u našoj zemlji koja može da se pohvali ovim gestom - istakao je Milan Jugović, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

Tu vest s osmehom su dočekali đaci, ali i porodice koje za maturske večeri dece izdvajaju dosta novca.

- Ja sam bila jako oduševljena, isto kao i moja porodica, i sve ostale porodice. Smatramo da je ovo jako lepa ideja i jako lep gest našeg grada i nadam se da će preći u tradiciju pa će svakoj sledećoj generaciji biti lepo - rekla je Nikolina Ćosić, maturantkinja.

Ovoj generaciji sigurno hoće, jer matursko veče ništa ne košta, ali imaju sve što je potrebno.

- Ja sam bila oduševljena, kao i roditelji, kada su čuli tu vest. Bili su na neki način srećni, jer sada taj novac može da se potroši, na primer, za prijemni za fakultet i ostale potrebe kao što su šminka, frizura odeća i sve ostalo - kaže Helena Gajis, maturantkinja.

U gradskoj upravi nisu računali koliko ovaj gest košta grad, jer, kako ističu, najvažnije je da ideja zaživi i da se maturanti lepo osećaju za svoj važan dan.

- Zaista smo svi oduševljeni ovom idejom. Smatram da naš grad Loznica šalje jednu divnu sliku u našu državu i da će se ova tradicija nastaviti - kazala je Teodora Vidaković, maturantkinja.

U gradskoj upravi ističu da veruju da će ideja zaživeti, ali se nadaju da će neko možda čak prepisati model kojim se pokazuje kako grad misli o svojim sugrađanima, piše Blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading