vikendica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako je vlasnik oglasio na jednoj grupi na Fejsbuku gde ljudi prodaju jeftine kuće po Srbiji, kuća je legalizovana, podložna je za kupovinu uz pomoć države, tj. preko konkursa, i ima obezbeđenu struju i vodu.

Kako se radi o staroj kući, verovatno su potrebna neka ulaganja u renoviranje.

nekretnina

Foto: printscreen/facebook

 

 

Šta sve nudi Sokobanja?

Pored vazduha, bogatstvo Sokobanje su njeni termomineralni izvori. Sokobanja ima šest lekovitih izvora. Kako se navodi na zvaničnom sajtu, centralno banjsko kupatilo "Amam" ima dva termalna izvora: "Sv. Aranđel" i "Preobraženje". Temperatura vode im je u rasponu od 43 do 53 stepena Celzijusa. Drugo kupatilo je nazvano "Banjica" i takođe ima dva izvora sa nešto "hladnijom" vodom od oko 28 stepeni, a tu još izvori "Pijaca" i "Zdravljak".

Lekovitost sokobanjskih voda zvanično je i naučno ustanovio 1908. godine prof Marko Leko, a potvrdio 1932. prof Dragoljub Jovanović, saradnik čuvene Marije Kiri, navodi se sajtu opštine Sokobanja.

nekretnina

Foto: printscreen/facebook

 

 

Mineralne vode Sokobanje se koriste za lečenje sledećih bolesti: bronhijalna astma, psihoneuroze, neurastenije, lakši oblici povišenog krvnog pritiska, hronični reumatizam i išijas, degenerativni i ekstraartikularni reumatizam, stanja posle povreda, anemija, hronična ginekološka oboljenja, kožna oboljenja, bolesti mokraćnih kanala, posledice povreda zglobova i kostiju, piše Blic

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading