Penzionerske kartice
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pravo na paket pomoći imaju penzioneri čija penzija ne prelazi 24.987 dinara, a za dodelu oko 55.000 paketa izdvajeno je oko 112 miliona dinara.

Rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika fondova, kao i filijala Fonda 30. aprila ove godine. Zatim sledi rok za žalbe te će konačne rang liste biti objavljene 17. maja.

Podela paketa počeće 20. maja i u Savezu penzionera smatraju da će svi biti podeljeni za mesec dana.

Prilikom podnošenja prijave, potrebno je da korisnici ponesu poslednji penzijski ček (izveštaj iz banke), kao dokaz o visini penzije.

Ukoliko korisnik prima i penziju iz inostranstva, zbir dve ili više penzija takođe ne sme biti veći od 24.987 dinara.

Kako je objavio Fond PIO, prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija, a prioritet će dobiti i stariji pezioneri.

Ranija i obimnija podela paketa omogućena je izmenama Pravilnika o društvenom standardu korisnika penzija, koje je usvojio odbor PIO fonda 29. marta ove godine.

Nabavka paketa poverena je Savezu penzionera Srbije, koji će ih i distribuirati udruženjima i odborima penzionera za dalju podelu.

Savez penzionera Srbije koji vrši nabavku za pakete objavio je i javnu ponudu u kojoj se navodi i šta će biti sadržina paketa solidarne pomoći.

Sadržaj paketa će biti sledeći:

- Kuhinjska Tuzlanska so kilogram, šećer kristal kilogram, Crvenka brašno T500 kilogram, Danubius (dva komada), ulje suncokret (litar) dijamant, pirinač kočanski 400 grama, testenina pužići 400 grama Grano doro, supa kokošja 65 grama Yumis, tunjevina komadi u suncokretovom ulju 160 grama, bebi sapun sa pantenolom, glicerinom i uljem nevena 78 gr, zubna pasta triple action 75 mililitara Colgate i deterdžent Duel – đurđevak tri kilograma.

Okviran broj paketa koji nabavlja Udruženje je 55.000 komada, svaki paket mora biti isti, a kriterijum za nabavku je cena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading