Prevare za aranžmane
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Trend rasta najma privatnog smeštaja u Grčkoj nastavlja se i ove godine. Podsetimo, negde u ovo vreme prošle godine pisali smo o skoku cena za 5 do 10 odsto, a odnos cena i kvaliteta ukazuje da će taj procenat ove godine znatno porasti.

U prilog tome govore i ponude koje uveliko možete naći u agencijama. Recimo, dvokrevetni apartman u mirnom delu Nikitija početkom juna košta 278 evra po osobi, dok ta suma ide i čak do 588 evra krajem jula i u prvoj nedelji avgusta. Ako se pak odlučite za najam celog smeštaja, platićete ga oko 100 evra manje.

Taksa

FOTO Shutterstock

 

 

U odnosu na jun, krajem jula i početkom avgusta cena po osobi skače za čak 300 evra

Cene najma studija/apartmana idu i preko 1.000 evra. Za 10 dana početkom jula treba da izdvojite 920 evra, dok je već sledeći termin 1.040 evra.

Sarti i dalje ostaje nešto povoljniji, pa se tako cena kreće u drugoj nedelji juna od 258 evra po osobi do 438 evra za isti termin dva meseca kasnije. U julu i avgustu cene u Neos Marmarasu idu i do 780 evra za najam celog apartmana.

Treba uračunati i da su ovo često cene sa prevozom. Što se ipak i više isplati ako ne planirate da obilazite okolne plaže svojim kolima.

Shutterstock

Shutterstock

 

 

Takođe, neretko je reč o prosečno sređenom apartmanu, sa jednostavnim krevetom, noćnim stočićem i čajnom kuhinjom. Utoliko više govori zašto će mnogi ove godine razmisliti isplati li se taj novac ostaviti u apartmanu, ili dati koji evro više za smeštaj u hotelu sa doručkom.

Kada se na sve ovo doda novac koji vam je potreban za boravak na moru, hrana koju nemate u smeštaju, najam ležaljki (koji je počeo da se plaća u mnogim grčkim letovalištima), dolazimo do prilične sume novca i letovanja koje vas može koštati i preko 1.000 evra.

Gde sve možete na more do 800 evra?

Proverili smo i gde sve možete na more za do 800 evra. Odnosno po ceni koja je postala, sudeći po ponudama, prosek za dve osobe u Grčkoj.

novac

Foto: Shutterstock

 

 

Recimo, 10 noćenja u Ljoret de Maru (9. 7. - 19. 7.) kreće se od 66.000 dinara. U Turskoj čak možete i da boravite 10 dana u hotelu za 100.000 dinara. U pitanju je hotelski smeštaj u Antaliji na 200 metara od plaže.

Čak se i apartman u Poreču može naći za 55.000 dinara početkom jula.

Da li ste već isplanirali gde ćete na more? Pišite nam u komentarima, piše Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading