Ambani
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Porodica Ambani poseduje Relians Industriz Limited. Grupacija sa sedištem u Mumbaju je najveća privatna kompanija u Indiji, a glavne oblasti poslovanja su petrohemija i tekstil.

Bogatstvu ove porodice doprinosi i ekskluzivan ugovor koji je potpisala sa Diznijem. Očekuje se da će do kraja 2024, eventualno početka 2025. godine biti stvorena medijska kompanija vredna 8,5 milijardi dolara, koja će se sastojati od najmanje 98 zabavnih i sportskih kanala, kao i dve platforme za striming.

Ambani

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Spajanje Ambanija i Diznija moglo bi da zauzme 50 odsto indijskog tržišta striminga.

Mukeš Ambani je vlasnik i glavni akcionar Relians Industriz. Ovaj 66-godišnjak je, takođe, i glava najbogatije i najmoćnije indijske dinastije. Njegovo bogatstvo, prema Forbsu, iznosi oko 110 milijardi evra.

Ali Ambanijevi nisu glamurozni i ekstravagantni samo kada slave nešto posebno. Njihova „vila“ Antilia u Mumbaju (Indija) je druga najskuplja privatna kuća na svetu – samo je Bakingemska palata skuplja.

Za cenu od oko dve milijarde evra, rezidencija, između ostalog, nudi snežnu sobu (na zahtev može i sneg da pada), sladoledarnicu, tri heliodroma i garažu za 168 automobila, a o domu vodi računa oko 600 zaposlenih.

Ambani

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Iša Ambani

Jedina ćerka Mukeša Ambanija Iša Ambani studirala je psihologiju i južnoazijske studije na univerzitetu Jejl, dok je postdiplomske studije završila na Stenford Univerzitetu.

Iša Ambani je na čelu maloprodajne kompanije Relians Riteil. Kompanija raste svake godine, posebno u sektoru luksuza. Sa suprugom Anandom Piramalom ima blizance Aadiju i Krišnu.

Kako je naveo Blumberg, njeno venčanje iz 2019. godine koštalo je porodicu 95 miliona evra, a među gostima se našla i Hilari Klinton. Ove godine je svoju kuću u prestižnom delu Beverli Hilsa sa 12 soba i 24 kupatila prodala Dženifer Lopez i Ben Afleku za našto više od 59 miliona dolara.

 

 

Akaš Ambani

Najstariji sin Mukeša i Nite Ambani studirao je ekonomiju u SAD. On radi za Relians Jio Infocomm Limited od 2014. godine i bio je njen izvršni direktor od juna 2022.

Njegovo venčanje sa Šlokom Mehtom u martu 2019. bilo je neverovatno skupo i ekskluzivno sa gostima kao što je Kris Martin iz benda Koldplej, koji je pevao za mladu i mladoženju. Slavlje je počelo u St. Moricu, a nastavljeno u Mumbaju nekoliko nedelja kasnije. Jedan od gostiju je bio i bivši premijer Velike Britanije Toni Bler. Nije objavljeno koliko je koštala ova proslava.

Akash je pokazao svoju filantropsku stranu tako što je obezbedio hranu za 2.000 siromašne dece.

Anant Ambani

Anant je najmlađe dete u porodici, studirao je na Braun Univerzitetu u SAD, a slike proslave njegove veridbe obišle su svet i procenjuje se da je taj događaj koštao porodicu oko 100 miliona dolara.

Na slavlju su bili cenjeni ljudi iz celog sveta poput Marka Zukerberga i Bila Gejtsa.

Bil gejts

Foto: Shutterstock

 

 

Baka Kokilaben Ambani

Kokilaben Ambani, majka Mukeša Ambanija, ovog februara je proslavila svoj 90. rođendan. Ona je vegetarijanac i veoma voli luksuzne automobile. Navodno ima model od svakog većeg proizvođača.

Kako navode indijski mediji, njen omiljeni brend dolazi iz Nemačke, tačnije iz Štutgarta - Mercedes-Benz, prenosi nemački Bild, piše Bild, preneo Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading