MILINKU JE ČOVEK DAO IMANJE I KUĆU NA GODINU DANA: Onda je usledio hladan tuš kada se pojavio vlasnik
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naime, kuće i objekti koji su krajem prošlog veka korišćeni za porodične i druge biznise poput kuća sa lokalima u prizemlju, sa razvojem tržnih centara i specijalizovanih poslovnih prostora nekako su isparili sa tržišta. To je pogodovalo nastanku prevara sa izdavanje i preprodajom napuštenih nekretnina. Milinko podelio je svoje iskustvo u jednoj grupi na Fejsbuku, opisao svoje negativno iskustvo sa neuspelom kupovinom napuštenog imanja.

 

vikendica

Foto: Shutterstock

 

- Dao mi čovek na godinu dana kućicu i voćnjak od stotinak voćki. Dogovorili se da ga isplatim u rakiji. I dao sam mu duplo više nego je tražio. Sve bilo zapušteno. Sve raskrčio lepo, orezao voćke, okrečio voćke, nađubrio, redovno kosio. Napravio jedan deo bašticu i posadio povrća... I kada sam mu potpuno sredio imanje da se nije moglo prepoznati odjednom počeše da dolaze kupci", objasnio je on.

Zatim navodi kako je potom upitao vlasnika za koliko prodajte to imanje, da bi dobio odgovor o ceni od 12.500 evra (njemu bi dao za 12.000).

Milinko je, kako kaže, odustao od kupovine i daljih pregovora, smatrao je da plac ne vredi više od 8.500 evra, odnosno, da toliko ima da plati.

MILINKU JE ČOVEK DAO IMANJE I KUĆU NA GODINU DANA: Onda je usledio hladan tuš kada se pojavio vlasnik

Foto: Shutterstock

 

 

Međutim, vlasnik je imanje prodao drugome i tražio od Milinka ključeve.

Prvobitan dogovor vlasnika i Milinka bio je "na reč", nikakav dokument nije bio potpisan. To je vlasnik i iskoristio i prodao imanje posle 6 meseci, a sa Milinkom je imao dogovor da ga on koristi godinu dana.

Pouka ove priče se sama nameće. Trebalo bi dobro proveriti od koga i kakvu nekretninu kupujete i obavezno dogovor podupreti dokumentom i potpisom jer je to jedini način da obezbedite svoja prava u slučaju ovakvih situacija, piše Blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Coban

17.04.2024 19:52

A sta kazes dogovorio da mu plati u rakiji i navodno jos preplatio,pa gazda se otreznio,sredii si mu imanje....