Nekretnine u Beogradu
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Mlađe generacije uglavnom rentiraju stanove i kao glavni razlog navode to što ne žele da se vezuju za jednu lokaciju. Neretko se dešava da nekoliko godina provedu na jednoj lokaciji i onda se sele na drugu. Sa druge strane, porodični ljudi se uglavnom odlučuju za kupovinu nepokretnosti, jer im je bitno da se stacioniraju i organinizuju život na duže staze, da im škola bude u blizini kao i sportski centri, dom zdravlja i ostale stvari neophodne za normalno funkcionisanje, kaže Ivana Jevtić iz agencije za nekretnine Jevtić.

Prema njenim rečima, u Beogradu su trenutno za izdavanje najpopularniji stanovi koji se nalaze u centralnim delovima ili u poznatijim kompeksima.

U poslednjih nekoliko godina stambeni kompleksi su dodatno dobili na značaju. Jedan od bitnijih razloga je sadržaj koji nude, pre svega prisustvo velikih trgovinskih lanaca i restorana, kao i parkovi i zelene površine u okviru samog kompleksa.

Ona kaže i da su za izdavanje veoma popularni stanovi koji se nalaze u blizini fakulteta i ističe kako je potražnja za stanovima u centralnim i perifernim delovima Beograda manje više ista, ali iz drugih razloga.

Centralne lokacije su primamljive podstanarima zbog blizine svih bitnijih sadržaja koje glavni grad pruža, a periferni delovi zbog cene zakupa - navodi sagovornica i kaže da je prosečnu cenu zakupa teško odrediti, kao i da koliko će vam novca biti potrebno za mesečnu rentui pre svega zavisi od lokacije ali i drugih faktora.

Uređenost i opremljenost samog prostora jako utiče na cenu izdavanja. Pod tim se podrazumeva kakav je nameštaj, da li je stan dizajnerski uređen, kakva je završna obrada, da li se nalazi u novogradnji. Može da se desi da, primera radi, jedan stan iste kvadrature bude i do 50 odsto skuplji od drugog koji se nalazi u istoj ulici. Ipak, kao neki opseg u kojem se uglavnom kreću rente možemo da uzmemo raspon od 10 do 20 evra po metru kvadratnom - kaže sagovornica za Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading