DOBJETE 10 DANA ODMORA, PIŠU VAM SAMO 2: Ovo je trenutno najpopularnija srpska računica!
Foto: Shutterstock

Ove godine Praznik rada, koji se obeležava 1. i 2. maja neradno, pada u sredu i četvrtak. Dok Uskršnji praznici padaju: 3,4, 5. i 6. maja.

Odnosno, nastavljaju se na petak, subotu, nedelju i ponedeljak. To znači da u samom startu imate neradne dane od srede do narednog ponedeljka. Prvi radni dan je u utorak.

Ako imate tu sreću da radite u firmi u kojoj su vikendi neradni, to znači da treba da uzmete samo ponedeljak i utorak i da dobijete čak 10 dana odmora. Odnosno da spojite sa poslednjim vikendom u aprilu, uzmete dva dana odmora i nadovežete se na neradne dane sve do ponedeljka.

Ukoliko pak radite u subotu, na odmor možete da krenete nakon posla. Takođe, postoji opcija i o 11 dana odmora, ali u tom slučaju biste morali da uzmete i poslednji petak  u mesecu slobodno, što onda znači da koristite tri dana odmora: petak, ponedeljak i utorak, kako se vikendi svakako ne računaju u dane odmora, prenosi telegraf.rs.

Nakon prvomajskih i Uskršnjih praznika sledi nam još samo jedan neradni dan u godini, odnosno obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu (11. novembar).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading