OBOREN NOVI REKORD ZLATA Na rast vrednosti utiče više faktora, a ima brojne prednosti u odnosu na nekretnine
Foto: Stock/Foto: Stock Photo

Ekonomisti kao glavni razlog navode geopolitičku nestabilnost , izraženu inflaciju i enormno veliku akumulaciju monetarnog zlata od strane vodećih centralnih banaka.

Nasuprot zlatu, tržiste nekretnina koje je u prethodnoj godini dostiglo vrhunac ulazi polako u fazu mirovanja sa naznakama blage stagnacije.

Alternativa ulaganju u nekretnine jeste ulaganje u investiciono zlato. Zlato se vekovima koristi kao imovinski oblik za zastitu novca od inflacije.

Prednоst zlata u odnosu na nekretnine, jeste u tome, sto nikada nije precenjeno, ne amortizuje se, nema troškove održavanja, ne podleže poreskim opterećenjima i otporno je na geopolitičke rizike.

Međunarodne monetarne rezerve u značajnoj meri se vezuju za zlato i daju mu globalni znaćaj. Suština je u ograničenoj dostupnosti zlata kao resursa.

Zlato je na svakoj tački zemljine kugle prepoznato, priznato i ekvivalentno vrednovano. Zlato se takođe moze prenositi iz jednog dela sveta u drugi u skladu sa važećim regulativama.

Ulaganje u nekretnine jeste ulaganje na određenoj teritoriji i kao takvo ima lokalni karakter i lokalnu prepoznatljivost.

Nijedan resurs, kao što je slučaj sa nekretninama ne može imati eksponencijalan rast svoje vrednosti kroz duži vremenski period. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading