grejanje
Foto: Profimedia/Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Priča devojke iz Smedereva koja je iznajmila stan u Zemunu, šokira nas, taman kada smo pomislili da više ništa ne može da nas šokira.

- Drugarica i ja odlučile smo da živimo mesec dana u sobi, dok ne pronađemo stan. U ostatku kuće živela je jedna baka, i mi smo odmah znale da će biti nezgodno, ali opet, odlučile smo da izdržimo, jer je to ipak samo mesec dana - rekla je ona.

Kako je dalje istakla, baka je u početku postavila svoja pravila, ali je ubrzo i sama počela da ih krši.

- Odmah nam je rekla da niko ne može da nam dolazi, kao i da možemo da jedemo samo do 22.00 sati, jer ne želi da joj se niko šeta kroz kuću tako kasno. Takođe, nije dozvoljeno jesti u sobi, ni dolaziti previše kasno... Bilo je tu dosta pravila, ali ova su ključna, ipak, kako god, morale smo da se prilagodimo - dodala je ona.

grejanje

 

 

 

Potom, ona je istakla, da je baka redovno ulazila u sobu dok one nisu bile tu, a grickalice koje su držale u sobi im je uzimala.

- Stalno nam je uzimala grickalice koje smo držale u sobi jer smo često bile gladne posle 22.00, a kada bi je pitale zašto to radi, ona bi bila uvređena, jer nije ni ulazila unutra - otkrila nam je ona.

Takođe, kako je istakla, baka je insistirala da devojke čiste, ali ne svoju sobu, već celu kuću iako je nisu koristile.

- Čistile smo redovno našu sobu, kupatilo i kuhinju jer smo to koristile, ali ona je želela da čistimo i njenu sobu, kao i ostavu i slično, što nije imalo veze sa nama. Odmah sam odbila, dok je drugarica ipak poklekla i uradila zatraženo jer je videla da će doći do svađe - dodala je ona.

Foto: Alo.rs

 

 

Međutim, pakao je tek usledio:

- Uzela nam je grejalicu usred decembra, jer kako kaže, ne može da bude uključena stalno zbog struje, koju inače mi plaćamo. Njeno rešenje je bilo da vrata držimo otvorena, kako bi toplota iz kuhinje ulazila kod nas, što smo mi naravno odbile. Vidno iznervirana donela nam je fen, i rekla 'pa ako ne želite ovako, izvolite, fen vam je rešenje'. Iskreno, mislili smo da je šala u pitanju, ali nije. Odmah tu noć nam je bila veoma hladno, iako smo držale otvorena vrata, jer u kuhinji peć je bila zagašena, a naš prozor nije dobro dihtovao. Ujutru smo već osetile da nam je loše, te smo otišle po lekove. Rekle smo joj šta se dešava, ali ona je samo rekla 'da preterujemo'.

Ipak, sreća im je "brzo pokucala na vrata".

- Pronašle smo stan baš kakav smo tražile dva dana kasnije. Iako smo bile bolesne, otišle smo da pregledamo kako zapravo izgleda, i iselile se dva dana kasnije - zaključila je ona.

Kako nam je na kraju dodala, ono što je zaboravila da napomene na početku, jeste da je kirija iznosila 150 evra, za sobu, a kada su njih dve došle, mislile su da će podelili troškove na pola, jer će ipak deliti jednu sobu, međutim ne, baka je insistirala da svaka od njih plati po ceo iznos, prenosi telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading