ISTRAGA PROTIV METE Da li su platforme društvenih mreža američke kompanije profitirale od ilegalne prodaje droge?
Foto: AP/AP Photo/Jeff Chiu

Tužioci su prošle godine poslali sudske pozive i postavljali pitanja u okviru kriminalističke istrage velike porote, navodi se u izveštaju WSJ i dodaje da su takođe tražili evidenciju u vezi sa sadržajem droge ili nezakonitom prodajom narkotika preko Meta platformi.

U ovoj istrazi pomogla je i američka Uprava za hranu i lekove (FDA), dodaje list, ali napominje da istrage ne dovode uvek do optužbi za prekršaje. "Prodaja zabranjenih droga je protivna našoj politici i radimo na pronalaženju i uklanjanju ovog sadržaja sa naših usluga.

Meta proaktivno sarađuje sa organima za sprovođenje zakona u borbi protiv prodaje i distribucije nedozvoljenih droga", preneo je WSJ komentar potparola Mete.

Predsednik Mete za globalne poslove, Nik Kleg, saopštio je u petak na platformi X da se ta kompanija udružila sa Stejt departmentom, Kancelarijom Ujedinjenih nacija za droge i kriminal i društvenom mrežom Snepčet, kako bi pomogla u obustavi prodaje sintetičkih droga na mrežama i edukuje korisnike o povezanim rizicima.

Meta, FDA i kancelarija državnog tužioca Virdžinije nisu odmah odgovorili na Rojtersov zahtev za komentar

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading