stan
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Odmah u startu nije očekivala mnogo, ali otišla je da vidi, jer "šta ima da izgubi", i iznenadila se. Iako je prostor bio mali, u njega je uloženo dosta truda i kreativnosti, te je sve imalo svoje mesto, i bilo je savršeno funkcionalno za jednu osobu.

Ipak, ako se odlučite za život u suterenu, postoje neke stvari koje vremenom shvatite, i koje vam postanu svakodnevna rutina, a niko vam na početku to nije rekao, prenosi Telegraf njeno iskustvo.

- Spremanje hrane. Ova svakodnevna radnja trebalo bi da funkcioniše bez problema, ipak, kada živite u suterenu, neophodno je da otvorite dva prozora kako bi vazduh cirkulisao sve vreme i tako sprečite zadržavanje mirisa, ali i vlage.

- Vlaga kao neprijatelj. Ako ne vodite računa, u najkraćem roku vlaga će se pojaviti. Zbog toga je neophodno da je bar jedan prozor otvoren stalno na kip.

- Beskućnici. Ovo je potpuno neočekivano, ali dok silazite ka suterenu, koji je uglavnom prerađeni podrum, možete da naiđete na iznenadnog gosta. Nije retko da se beskućnici noću sklanjaju od hladnoće u zgradama koje nisu zaštićene interfonom. Tako je jedne noći doživela scenu koju nikada neće zaboraviti. Nakon što je legla da spava, shvatila je da joj je neko ispred vrata. Odmah je ustala i pogledala o čemu se radi i ugledala čoveka koji je stajao u mračnom hodniku i gledao u vrata - verovatno nije očekivao da neko tu živi. Zamolila ga je da ode, ali on se nije obazirao na to, te je ostao još par sati, dok je pokušavala da pozove policiju, ali onda je usledio još jedan problem:

- Signal. S obzirom na to da živite u suterenu, postoji mogućnost da nećete imati signal u nekom trenutku, kao ona kada joj je stigao iznenadni gost.

Međutim, tu su i pozitivne strane.

Ako vodite računa o navedenim stvarima, vaš mir, makar i u maloj prostoriji će biti zagarantovan. Takođe, kirija je poprilično pristupačna, te je njena trenutno 210 evra, dok su troškovi oko 3000.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading