pošta
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

On ističe da ne znaju šta da rade, a s obzirom na to da nemaju osiguranja niti se mogu lečiti.

- Juče je narodni poslanik Radislav Dončić pitao ministarku finansija RS Zoru Vidović kakvo je stanje sa drvnom industrijom, a ona je rekla da Poreska uprava RS treba da ide u prinudnu naplatu. Dončić je tada rekao da "Nova DIPO" duguje oko sedam miliona KM. Sada ćemo da vidimo šta će se rešiti, ali ne verujemo nikome dok nešto ne urade, istakao je Stanić.

Dodaje da su bili na sastanku sa vlasnikom ovog preduzeća, Ljubomirom Ćubićem i njegovom kćerkom, na kojem im je dato obećanje da će se nešto rešiti, no i dalje nema nikakvog pomaka.

posao

Foto: Shutterstock

 

 

- Od 31. januara je ovako, stižu računi, ne može se ovako izdržati. Planiramo se sastati i sa gradonačelnikom Gradiške, koji je prethodno rekao da će nam pomoći koliko može. Nama je bitno da možemo ići na biro, da imamo primanja. Ostalo nas je stotinak radnika, i nekih dvadesetak penzionera koji ne mogu ostvarivati svoja prava. Ali, treba živeti svaki dan, znate koliko košta samo jedan hleb, a tek nešto drugo - ističe Stanić.

Prema njegovim rečima, bitno im je da im daju rok do kad bi sve trebalo trajati, a kako bi znali šta će dalje i kako će preživjeti.

Ukupan dug "Nova Dipo" oko 3,8 miliona evra

Iz Poreske uprave Republike Srpske su za "Nezavisne" kazali da su ukupne dospele neizmirene obaveze "Nova Dipo" Gornji Podgradci, Gradiška, zaključno sa 31. januarom iznosile 7,6 miliona KM.

- Ovaj poreski obveznik je za te obaveze imao odobreno rešenje o odloženom plaćanju od strane Ministarstva finansija Republike Srpske. Međutim, "Nova Dipo" nije redovno izmirivao obaveze po odobrenom rešenju o odgođenom plaćanju, o čemu je Poreska uprava RS obavestila Ministarstvo finansija RS, koje je taj reprogram i raskinulo. Pored toga, Poreska uprava Srpske je pokrenula postupak prinudne naplate i blokirala račun "Nova Dipo", pojasnili su iz Poreske uprave RS.

Radnici Iz BiH dobili otkaz poštom! Odlučili su se na OVAJ potez!

Foto: Shutterstock

 

 

Takođe, kako dodaju, sva pokretna imovina ovog preduzeća, popisana u registru zaloga biće predmet prodaje.

- To će biti iskorišteno za izmirenje dospelih a neplaćenih obaveza ovog poreskog obveznika, a ići će se i u prodaju nepokretne imovine "Nova Dipo", zaključuju iz Poreske uprave RS.

Skupština "Nova DIPO" u potpunosti je obustavila rad ovog društva 31. januara. U odluci koja je u posedu "Nezavisnih novina" piše da društvo "Nova DIPO" Gornji Podgradci nema ekonomskih uslova za obavljanje delatnosti i nastavak proizvodnog procesa.

Izvor: Nezavisne novine

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading