automehaničar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Kompanija nudi posao uz stimulativna primanja te besplatan trosoban namešten stan u centru grada Banjaluke", navodi se u oglasu. Naglašeno je da je u pitanju je stan od 100 m2 u centru grada, potpuno opremljen.

Osim toga poslodavac nudi "dobra primanja u zavisnosti od trenutnih kompetencija i ostvarenog učinka i zaposlenje na neodređeno vreme".

Od ostalih uslova izdvojeno je radno vreme od 8 do 17 časova, svaka druga subota je radna, ali sa skraćenim radnim vremenom.

NEZAPAMĆEN OGLAS NA BALKANU: Gazda uz platu daje i trosoban stan u centru!

Aloonline.ba

 

"Ništa čudno"

Direktor Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka Vladimir Blagojević kaže da ovakav oglas i uslovi uopšte nisu iznenađujući. "Poslodavci se trude na sve načine da privuku potencijalne radnike u uslovima deficita na tržištu", kaže Blagojević.

Mnogi stručnjaci iz zanatskog sektora već godinama odlaze prema zemljama zapadne Evrope, dodaje Blagojević, a na domaćem tržištu odavno je teško naći radnike, posebno zanatlije. Međutim preduslov je da radnik poseduje potrebna znanja i veštine, što je u trenutnim uslovima važnije od diplome.

mapa

Foto: Shutterstock

 

 

"Plate u oblasti za koju pitate su u ovom momentu iznad republičkog proseka (1.312 KM)", napomenuo je Blagojević. Preračunato u evre to je nešto više od 600.

Od mehaničara koji će dobiti stan na korišćenje poslodavac u Banjaluci traži samostalnost u automehaničarskom poslu, da je sklon timskom radu i upućen u klasične automehaničarske veštine: dijagnostiku vozila, redovne servise, remont, pregled, prenosi mondo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading