Mark Zakerberg i Ilon Mask
Foto: AP/Tanjug/Ap

Džef Bezos, treći najbogatiji čovek iza Bernarda Arnauta i Elona Maska iz Louis Vuittona - samo ovog meseca je prodao 8,5 milijardi dolara u akcijama Amazona.

Mark Zakerberg - četvrti najbogatiji čovek na svetu- prodao je oko 1,4 miliona Meta akcija u vrednosti od oko 638 ​​miliona dolara.

Džejmi Dajmon, predsednik i izvršni direktor JPMorgan-a, prodao je oko 150 miliona dolara svojih deonica u banci, pokazao je izveštaj SEC-a u četvrtak, što je prvi put da je šef najvećeg američkog zajmodavca prodao akcije otkako je preuzeo dužnost 2005. godine. Kako se navodi, Džejmi i njegova porodica nameravaju da prodaju milion od svojih 8,6 miliona akcija, navela je banka u podnesku prošlog oktobra. Dajmon, je jedan od najdužih izvršnih direktora na Volstritu, i do sada je prodao 821.778 akcija banke, prenosi Reuters.

- Milijarder i suosnivač Apolo Global Management-a Leon Blek prodao je akcije u ukupnoj vrednosti od oko 172,8 miliona dolara u privatnoj investicijskoj kompaniji (APO.N). Kako se navodi, on je ranije ovog meseca prodao 1,55 miliona akcija.

Ove serije transakcija obavljene su u razmaku od nekoliko nedelja, što je izazvalo strah u javnosti. Eksperti su ove nedelje stvorili teoriju da bi prodaja mogla biti rezultat predstojećih izbora, a kako indeks S&P 500 – pristojna mera veće ekonomije – na vrhuncu je, i takav će i ostati ubuduće.

- Ako biste gledali u pasulj i nagađali šta bi se moglo desiti sa našom politikom u narednih godinu dana, stvari su prilično dobre trenutno, tržišta su porasla - rekao je za Fortune krajem prošlog meseca konsultant finansijske firme Alan Džonson.

Zaposleni u kompaniji Johnson Associates sa sedištem na Menhetnu sugerišu da bi prodaja mogla biti rezultat potencijalno nestabilnog pada, kako bi se poklopila sa predstojećim opštim izborima.

- S obzirom na to da se naša politika i sve drugo odvija geopolitički, možda neće biti tako dobro za godinu ili dve godine - priznao je on, prenosi Telegraf pisanje DailyMail-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading