Kopaonik "Biznis forum"
Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

- Da znate da je potpuno ostvariv taj cilj da 2027. godine u decembru prosečna zarada u Srbiji bude 1.400 evra, prosečna penzija 650 evra i minimalna zarada 650 evra, uz sve ono što dalje čini životni standard građana Srbije visokim - naveo je Mali.

Naglasio je da je reč i o ulaganjima u zdravstvo, prosvetu i druge oblasti, kao i u radove na 57 porodilišta.

Mali je rekao da je realan cilj i da 2027. godine izvoz IKT usluga bude 10 milijardi evra i istakao da je izgrađeno 596 kilometara brzih saobraćajnica i auto-puteva.

- A, za period od 2012. do 2027. završićemo 955 kilometara brzih saobraćajnica i auto-puteva. I onda kada govorimo upravo o ovim poremećajima i problemima, ipak je ovo vreme najbržeg ekonomskog razvoja naše zemlje - istakao je on.

Dodao je da sada gradimo 11 brzih saobraćajnica i auto-puteva u Srbiji.

Minstar je rekao da će do kraja godine biti završena brza pruga do Subotice i najavio da uskoro kreću i radovi na izgradnji brze pruge do Niša, uz veliku podršku i pomoć EU.

- Nama je danas javni dug ispod 50 odsto, a 31. decembra je bio 52,3 odsto, daleko ispod tog nivoa Mastrihta, daleko ispod proseka evrozone - poručio je Mali.

Napomenuo je da se Srbija sada nije zaduživala zbog potrošnje, već da bi ulagala u investicije koje su doprinele rastu našeg BDP-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading