GRAĐANI, PAŽNJA Fond PIO se oglasio najnovijim saopštenjem
Alo

Obrazlažući strateški plan za naredni trogodišnji period direktorka sektora za odnose sa javnošću Jelica Timotijević je istakla da je on baziran na opredeljenju Fonda za dalju tehnološku modernizaciju i podizanje kvaliteta usluga koje se pružaju građanima.

"Plan je baziran i na približavanju Fonda PIO svojim osiguranicima i korisnicima, postizanju optimalne ažurnosti u radu, moderniem načinu čuvanja arhivske građe i unapređenja u upravljanju ljudskim resursima", rekla je ona.

Prema njenim rečima značajno poglavlje u novom strateškom planu je posvećeno unapređenju poslovanja primenom savremenih informatičkih rešenja, unapređenjem postojećih i razvijanjem novih e-usluga, pojednostavljivanjem mehanizama komunikacije sa korisnicima i redizajnom poslovnih procesa.

Navela je da Fond PIO, kao institucija koja obavlja vrlo značajnu delatnost i na koju su usmereni praktično svi građani Srbije, mora da ima strateški dokument u kome su sadržani i jasno definisani strateški ciljevi i operativne aktivnosti, kao osnovni orijentiri za rad i dalji razvoj sistema.

Zamenik direktora Fonda PIO Aleksandar Milošević, podsetio je da je za izvršenje nadležnosti Fonda, finansijskim planom za ovu godinu predviđeno 1.077,73 milijarde dinara, od čega je za prava iz PIO planirano 1.056,71 milijarda dinara, odnosno 98,05 odsto, dok planirani rashodi za zaposlene u 2024. godini čine 0,48 procenata ukupnih rashoda i izdataka Fonda.

Kada je reč o programu rada Fonda za ovu godinu, on sadrži pregled aktivnosti koje će doprineti ostvarenju strateških ciljeva Fonda.

"Plan između ostalog predviđa unapređenje ažurnosti u sprovođenju penzijskog i invalidskog osiguranja, unapređenje tehničko-tehnološke podrške osnovnoj delatnosti", naveo je Milošević.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading