dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Za ovaj Javni poziv opredeljena su do sada značajna sredstva u iznosu od 4.809.728.000,39 dinara dinara, rok za podnošenje prijava je od 23. februara do 24. maja 2024. godine. Na konkursu mogu učestvovati fizička, pravna lica i zadruge koji investiraju u okviru sledećih sektora:

- Mleko;

- Meso;

- Jaja;

- Povrće;

- Voće;

- Sadni materijal;

- Žitarice i industrijsko bilje;

- Grožđe i,

- Ribarstvo.

Novina je da je ovaj javni poziv samo za investicije u izgradnju novih objekata, kao i opremanje tih novih objekta, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg zasada voća, podizanje zasada sadnog materijala, izgradnja i opremanje plastenika.

Više izmena

U odnosu na prethodni ciklus IPARD programa sada ima više izmena u zahtevima za investititore, kao i u postupku konkurisanja. S obzirom da je konkurs u toku te i da je sam postupak konkurisanja zahtevan i iziskuje dosta vremena potrebno je što pre krenuti sa pripremom dokumentacije.

Na IPARD 2 programu, više od polovine predatih prijava su u nekoj fazi IPARD kontrole odbijene. Veoma je važno imati konsultantsku kuću koja ima kapacitet i iskustvo da vodi investitora kroz ovaj postupak kako bi sa što većom verovatnoćom realizovao željeni projekat.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading