Sajam turizma
Foto: Tanjug/TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Sudeći po gužvi koja je brzo po otvaranju zavladala u halama 1, 1A i 4 interesovanje domaćih turista za putovanja je ogromno, kao i turističkih zemalja da se predstave na ovoj najvećoj smotri turizma u jugoistočnoj Evropi.

Posetioce na sajam svakako privlače i tradicionalni sajamski popusti koji nisu izostali ni ove godine, a uglavnom se kreću od od pet do 15 odsto, mada kako tvrde turistički poslenici ima i popusta većih od 45 odsto.

Kada je reč o cenama aranžmana, direktor Asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić za Tanjug je rekao da su one nešto veće nego prošle godine, između 10 i 15 odsto, a kod čarter aranžmana za 15 do 20 odsto.

"Popusti koji se daju su prilika da se to poskupljenje manje oseti, a važno je znati i da oni koji ne dođu na sajam mogu da iskoriste popuste koje agencije daju i da mogu da ih ostvare u agencijama", rekao je on.

Sami posetioci sa kojima smo razgovarali priznaju da su ih popusti koje očekuju doveli na sajam, na to su, kažu, navikli godinama a ova dobra poslovna praksa nije izostala ni ove godine.

"Gledamo razne aranžmane, posebno one u Grčkoj i Turskoj. Ipak, najradije bismo išli u Sitoniju. I za nju ima popusta, kreću se od pet do 10 odsto. Lane smo ovde našli mesto gde ćemo letovati, nadam se da ćemo i ove godine", rekao nam je jedan sredovečni gospodin koji je na sajam u potrazi za destinacijom za letovanje došao sa suprugom.

Turističke organizacije iz Srbije sa svojom ponudom u vidu banja, etno sela, gradskih i ostalih sadržaja smeštene su u hali 4 Beogradskog sajma, gde je i štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na kome se predstavljaju opštine i južno i severno od Ibra.

Svoju ponudu danas je predstavila Kosovska Mitrovica, a portparol ove opštine Smiljana Despotović Vuletić za Tanjug je rekla da predstavljati Kosovsku Mitrovicu znači predstaviti njenu dušu, tradiciju i istoriju, a to je najbolje osetiti posetom znamenitostima kao što su Spomenik palim borcima i spomenik Knezu Lazara, Trgu kneza Lazara, Hramu svetog Dimitrija.

Na sajmu se predstavlja i Republika Srpska, a ovaj nastup prema rečima rukovodioca Sektora za promociju turizma Turističke organizacije RS Marka Radića za RS mnogo znači i očekivanja su velika jer su gosti iz Srbije najbrojniji posetioci u Republici Srpskoj.

"Lane je bilo 200.000 dolazaka, ove godine očekujemo 10 do 20 odsto više. Ovde predstavljamo našu tradiciju, običaje, kulturu i sve što je identitet srpskog naroda u RS, a to su banje, planinski kompleksi, pešačke i biciklističke staze, jezera, sadržaji na vodi", rekao je on za Tanjug. 

BONUS VIDEO

@alo_portal Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju 45. Međunarodnog sajma turizma. Tom prilikom, predsednik je dobio poklon od Vrnjačke Banje 🤩 #alo #alodnevnenovine #predsedniksrbije #aleksandarvucic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading