pisma
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Radnički savet HP-a i Sindikat Hrvatske pošte usprotivili su se otkazu koji joj je nakon interne revizije uručila Hrvatska pošta, tvrdeći da je to nezakonita odluka jer se ne radi o posebnoj povredi radnog odnosa. Na kraju je sve završilo na sudu, prenosi Večernji list.

Za registrovane pošiljke ona je „falsifikovala podatke o dostavi na način da je lično potpisivala povratnice umesto primaoca, slagala ih u sistemu i vraćala pošiljaocu, a pošiljke nije predavala primaocima, već je čuvala ih u njenom stolu."

„Uvidom u tužilački sto uočena je veća količina običnih pošiljki, 580 komada, od klijenata T-com, Tele 2, OTP, PBZ, Adriatic, Euroherc, Zagrebačka banka, Vodovod i dr. Takođe su registrovane pošiljke. pronađeno“, ističe se u nalazu interne kontrole.

pisma

Foto: Shutterstock

 

Kada je reč o preporučenoj pošti za sud, poštarka se pravdala da je imala takav dogovor sa korisnicima – da im potpiše priznanicu.

Međutim, HP je rekao da je u pitanju falsifikat potpisa. Osim toga, utvrdili su da neke pošiljke nisu isporučene po 15-ak dana. Poštarka se požalila na previše posla jer su okrugu za koji je zadužena dodata još nekoliko ulica, pa nije mogla sve da isporuči na vreme. Kaže i da su mnogi poštari zbog toga napustili posao.

Radnički savet HP-a upozorava da „radnica nije počinila prekršaje za koje se tereti iz zle namere, niti je u potpunosti odgovorna za prekoračenje roka za isporuku spornih predmeta”. Međutim, sudija je nedavno odbacio tužbu poštarke i potvrdio da je HP-ova odluka o vanrednom otkazu bila zakonita. Takođe je naložila poštaru da HP plati 500 evra za troškove postupka. Presuda je ništavna.

IzvorL Blic

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading