Kuća na moru
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Par je dugo štedeo, nadajući se da će provesti penziju na hrvatskoj obali Jadranskog mora, tražeći sunce, mir i more. Njihove ambicije su bile srušene kada su naišli na neočekivane izazove prilikom kupovine imovine. Zbog pandemije COVID-19, nisu mogli posetiti svoj novi dom sve do leta 2020, samo da bi ih dočekao šokantan prizor.

sen trope

Foto: Shutterstock

 

 

Po dolasku, bili su zatečeni naglom izgradnjom zgrade odmah pored njihove imovine. Njihova uznemirenost je eskalirala kada su shvatili da njihov komšija, građevinski radnik po zanimanju, ilegalno iznajmljuje baraku turistima, koji bi prelazili preko njihovog zemljišta kako bi pristupili obližnjoj plaži. Uprkos njihovim pokušajima da reše spor mirnim putem, situacija se pretvorila u fizički sukob sa komšijama. Teškoće para privukle su pažnju medija, sa izveštajima koji detaljno opisuju njihove borbe da zaštite svoje zakonito vlasništvo. Pokušaj njihovog komšije da legalizuje neovlašćenu izgradnju sprečen je intervencijom opštine Kali i suda u Zadru. Ipak, ovo je malo utehe za uznemirene penzionere, koji izražavaju neizvesnost u vezi sa budućnošću.

kola

 

 

 

U suočavanju sa neprijatnostima, Anita i Gotfrid sada traže pravnu zaštitu putem hrvatskih vlasti kako bi sačuvali svoju zakonito stečenu imovinu. Izrazili su žaljenje zbog situacije, žaleći što bi drugačije postupili u prošlosti.

Zaključno, potraga penzionisanog austrijskog para za mirnom penzijom u Hrvatskoj narušena je neočekivanim izazovima, što ih je dovelo do pravne bitke kako bi potvrdili svoja vlasnička prava. Dok prolaze kroz ovo iskušenje, ostaju optimistični u nadi da će pronaći pravdu i povratiti svoj san o mirnom životu pored Jadranskog mora.

Izvor: Večernji list

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading