dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Od početka godine u Ivanjici je rođeno šesnaest beba, a sve one su ostvarile pravo na novu meru opštine u iznosi od 50 hiljada dinara, piše Infoliga. Do sada se javilo četrnaest majki, a prema rečima savetnika za socijalnu, dečju i primarnu zaštitu Slađane Nikolić očekuje da će se u skorije vreme zahtev podneti i ostala dva roditelja.

- Pozivamo majke da se jave i podnesu zahtev za tu jednokratnu pomoć. Nešto je manji broj nego prethodne godine, s obzirom da se nama godišnje rađa oko 250 dece, što je na mesečnom nivou oko 21 beba. Pozivamo majke koje nisu čule za tu odluku da se jave u Odeljenje za privredu i društvene delatnosti, u službu dečije zaštite gde mogu da podnesu zahtev za tu jednokratnu pomoć. Kod nas u službi konkretno pratimo i broj novorođene dece i zanimljivo je da se javlja sve više porodica sa trećim, četvrtim novorođenim detetom. Tako da mislimo da te mere stvarno imaju efekta i da su značajna sredstva koja se izdvajaju za te namene - poručila je Nikolićeva.

Pored jednokratne pomoći od 50 hiljada dinara, opština Ivanjica pruža i finansijsku podršku nezaposlenim porodiljama u iznosu od 23 hiljade mesečno godinu dana. Takođe, kada je reč o vantelesnoj oplodnji, lokalna samouprava povećala je finansiranje sa 300 na 450 hiljada dinara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading