Stan
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kad je reč o Bosni, prednjači Sarajevo, koje je postalo epicentar rasprava o cenama nekretnina koje su dosegle nezapamćene visine. Stanovi, bilo da se radi o prodaji ili najmu, postali su nedostižni za mnoge građane.

Situacija je postala posebno alarmantna u samom centru grada, gde su cene kvadrata 'lete u nebo'. U tom gradu cena nekretnina u centru kreće se između pet do šest hiljada KM po kvadratu, dok je na periferiji oko 2.500 maraka.

Na tržištu nekretnina nedavno se pojavio stan od samo 12 kvadrata koji se prodaje po rekordnoj ceni od 91.000 KM. (45.500 evra)

Reč je o garsonjeri smeštenoj na visokom prizemlju stambene zgrade u ulici Kemal Begova u samom centru Sarajeva. Stan se sastoji od jedne sobe, kupatila i kuhinje.

Zgrada je smeštena u blizini Druge gimnazije na izuzetno atraktivnoj lokaciji u centru grada. Ako se pogleda cena u odnosu na kvadraturu, dolazi se do iznosa od 7.583 KM po kvadratu, pa se postavlja pitanje da li je iko spreman da izdvoji tolike pare za prostor u kojem gotovo da ne može normalno ni da se okrene.

Nije samo prodajna cena stanova porasla, već je porasla i cena njihovog zakupa. Ovaj stan se prošle godine izdavao na mesečnom nivou za 350 KM, prenosi "Radio Sarajevo".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading