dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Svrha poziva je da se iz budžeta o privremenom finansiranju grada novac usmeri kao snažnijoj podršci punoletnim i poslovno sposobnim ženama i muškarcima odnosno parovima, kao i ženama bez partnera koje imaju neostvareno pravo na roditeljstvo, u rađanju potomstva, ostvarivanjem prava na naknadu troškova za VTO, u svrhu podsticaja rađanja i povećanja nataliteta, navodi gradska uprava.

Kako su istakli, na raspolaganju je milion dinara, maksimalan iznos po zahtevu je 350.000 dinara, a novac se na račun podnosioca zahteva prenosi u roku od sedam dana od odobravanju prava na naknadu troškova VTO.

Nedavnom odlukom Privremenog organa grada podršku da putem VTO dođu do potomstva mogu dobiti žene koje nisu navršile 47 godina u momentu podnošenja zahteva, čime je granica pomerena sa 45 dosadašnjih.

Još jedna novina je da podnosioci zahteva ne moraju više biti samo bračni ili vanbračni parovi već i žene bez partnera to mogu samostalno učiniti. Lozničke mere odnose se na one koji ne ispunjavaju uslove za uključivanje u program VTO na teret Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO).

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading