Beogradski sajam
Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ (STF)

- Ta hala neće biti srušena već će imati tri operske scene, opremljene najsavremenijom scenskom tehnikom i izgrađene po najvišim svetskim standardima - naveo je Mali.

Ministar je, na instragramu, objavio da će Hala 1 moći da ugosti baletske ansamble, orkestre i pozorišne trupe, kako domaće, tako i inostrane i da će kao takva biti domaćin međunarodnih muzičkih događaja i renomiranih svetskih umetnika.

- Beograd i Srbija će potvrditi i ojačati svoju poziciju na kulturnoj mapi Evrope, naglasio je on.

Kada je reč o zgradi Železničke stanice u Beogradu, naveo je da će ona biti adaptirana u Istorijski muzej, u zgradi Pošte u Savskoj će biti Dečji muzej, i da će Beograd imati dve nove pozorišne scene, kao i novi muzej posvećen Nikoli Tesli.

 

- Svi ovi projekti su deo programa Skok u budućnost 2027, koji će doprineti ogromnom napretku i razvoju cele zemlje. Očekuju nas ogromne investicije, realizacija važnih projekata, dalja izgradnja auto-puteva i brzih saobraćajnica, metroa, izgradnja i obnova pruga, obnova i izgradnja škola, bolnica, domova zdravlja i ambulanti, izgradnja BIO4 kampusa, dalja ulaganja u zaštitu životne sredine, sport, kulturu - ukazao je on.

Dodao je da Srbiju očekuje dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta, dalje poboljšanje životnog standarda građana. Među važnim projektima na kojima se već radi i na kojima će se tek raditi izdvojio je organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027, čiji će domaćin biti Beograd.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading