KUPILA JE SAKO U POPULARNOM LANCU BUTIKA: Kada je htela da ga vrati, dobila je šok objašnjenje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- U radnji u Ljubljani kupila sam sako, onako impulsivno, da bi mi se tek kasnije učinilo da to baš i nije bio najbolji izbor modela. Rešila sam da ga vratim sledećeg dana - priča ona, navodeći da je reč o lancu C&A.

Кasirka je rekla da novac ne vraćaju, jer je tako odlučeno na nivou kompanije pre šest meseci. Novac ne vraćaju ni u ovom, ni u bilo kod drugom slučaju, dakle ni u slučaju da mi je sako bio pocepan, a da sam to tek kasnije primetila, ili da je loše ukrojen.

Кako je objasnila, sve što mogu da učine jeste da taj iznos zamene za vrednosni vaučer, koji može da se iskoristi u bilo kojoj radnji u Sloveniji, Hrvatskoj i Austriji. Za vaučere je potrebna registracija, koja traje kratko.

Prekidam objašnjavanje o značaju programa lojalnosti kupaca i kažem da sam iz Srbije. Podsećam da je njihov lanac neslavno otišao iz Srbije i shvatam da to vrlo dobro zna. „A, da, vi nemate kartice lojalnosti”, kaže ona, a ja dodajem da nemamo ni njihove radnje. Opet očekujem da će mi reći ono što bi po zakonu trebalo da kaže, a to je da nisu u obavezi da mi vrate novac i da pogledam nešto drugo u radnji. Radnica se još jednom izvinjava i kaže da je odluka njihove kompanije takva da se novac kupcima ne vraća.

- Кako je moguće da u Evropi, čije zakone smo i mi ’preuzeli’, nema vraćanja novca ni u slučaju da je proizvod neispravan, odnosno da li to znači da je vaša kompanija izuzetak ili ipak vi ne poštujete te propise, kada kao argument nudite samo odluku vaše kompanije - postavila je pitanje onako kako bi pitala bilo kog trgovca u našoj zemlji.

Tog trenutka na kasi se pojavila menadžerka, gospođa ozbiljnog izraza lica, i upitala je o čemu je reč. Na slovenačkom, ali rekla bih da je to značilo: ,,Gospođa je iz Srbije, vraća sako jer joj ne odgovara, ne možemo vaučer.”

Nadređena je pogledala račun i iznos i kratko uzvratila – „Vrati novac”. Dakle, može i ovako i onako. Vratili su mi novac po slobodnoj proceni menadžera, a ne po zakonu. Onom na koji se mi vrlo često pozivamo, verujući da je svuda bolje i uređenije nego kod nas. Eto, nije baš tako, priča ona za Politku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading