dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U prethodnoj 2022/2023. školska godini prema proceni nadležnih u Srbiji su nedostajali profesori i nastavnici matematike, fizike i hemije, ali i informatike, engleskog, srpskog jezika i književnosti, kao i nemačkog jezika.

Zbog toga su Prirodno-matematički i Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu odlučili da zajedno sa Ministarstvom prosvete stipendiraju one studente koji odluče da se školuju na nastavničkim smerovima.

Time bi se, kako je rečeno, rešio problem nedostatka profesorskog kadra od naročitog značaja za obrazovni sistem.

Stipendije će dobiti studenti drugih godina studija na budžetu deficitarnih zvanja i profila, a novčani podsticaj će biti oko 19.800 dinara.

Stipendije su namenjene i zainteresovanim akademcima fakulteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.

Resorno ministarstvo je potvrdilo da će stipendije u Beogradu dobiti studenti Matematičkog i Filološkog fakulteta, kao i za bilo koji studijski program na Fizičkom fakultetu. Na Univerzitetu u Novom Sadu stipendiraće se studenti Prirodno-matematičkog i Filozofskog fakulteta. U Kragujevcu su stipendije namenjene za Prirodno-matematički, Filološko-umetnički fakultet, a za Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici za Prirodno-matematički i Filozofski fakultet. Stipendije će dobiti i studenti na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, piše Politika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading