PENZIONERKU OJADILI ZA HILJADE EVRA Mesecima slala novac potpunim strancima
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Naime, žena je putem interneta pronašla navodnog ‘maga’, koji se bavi ljubavnim ritualima, te je putem mobilnih aplikacija komunicirala s njim od aprila do oktobra 2023. godine. Muškarcu je za usluge savetovanja putem institucija uplaćivala novac, sve dok nije prestao da joj se javlja.

Krajem decembra 2023. godine, 68-godišnjakinja je putem interneta pronašla i ženu koja se ''bavi'' ljubavnim ritualima, kojoj je, takođe, za usluge savetovanja uplaćivala novac, sve dok nije prestala da joj se javlja.

Nakon tog slučaja, oštećena je shvatila da je prevarena za ukupno više hiljada evra i odlučila je da događaj prijavi policiji.

Kako bi se izbegli ovakvi događaji, istarska policija upozorava građane da budu oprezni prilikom pretrage internetskih stranica i komunikacije s osobama koje se predstavljaju pod lažnim imenima.

Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i koriste razne načine obmane, predstavljajući se kao osobe koje imaju sposobnosti izlečenja, proricanja budućnosti, pronalaska ljubavi ili skidanja uroka, upozoravaju iz policije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading