noavc
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Predsednik opštine Nikola Vučen izjavio je da opština Smederevska Palanka nastoji da podrži sve sugrađane ravnopravno, kako bi se unapredio kvalitet svakodnevnog života, a tu spadaju i olakšice za kućni budžet, ali i pomoć bračnim parovima da se ostvare kao roditelji i porodicama sa više dece da ona bezbrižno odrastaju.

Cilj opštine je da podrži i pomogne i onim roditeljima koji se odluče da imaju više dece, i to ne samo pri njihovom rođenju, već je cilj da im se omogući bezbrižnije odrastanje, podrška tokom školovanja itd.

Dva puta po 60.000 dinara

Zato je doneta odluka da od 1. januara 2024. godine roditeljima koje dobiju drugo dete dodatna podrška Opštine bude 120.000 dinara, najavio je Vučen.

Set mera populacione politike uspostavljen 2021. godine dao je dobar rezultat i zato je doneta odluka da se sa merama nastavi i da se one dodatno unaprede.

- Zato smo odlučili da od 1. januara 2024. godine podržimo rođenje i drugog deteta u porodici sa dodatnih 120.000 dinara i to 60 hiljada na rodjenju i još 60 hiljada kada dete napuni godinu dana, rekao je Vučen.

120.000 dinara za prvu bebu koja se bude rodila

Inače prva beba koja se bude rodila u 2024. godini sa teritorije palanačke opštine dobiće 120 hiljada dinara od lokalne samouprave.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading