zatvoreno
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Industrija pabova u Velikoj Britaniji suočila se sa jednom od najtežih godina do sada, imajući u vidu da je veliki broj tih preduzeća zatvorio svoja vrata, kaže Nik Antona, predsednik nezavisne potrošačke organizacije Kampanja za pravi ejl (Camra), koja promoviše pivo pravi ejl i tradicionalne britanske pabove i klubove.

Antona je kritikovao britansku vladu jer nije reagovala nakon što je 260 godina stari pab "Kriva kuća" (The Crooked House) u gradiću Himliju srušen pošto je izgoreo u požaru u avgustu ove godine i ocenio da se zatrašujuće veliki broj pabova i dalje ruši ili preuređuje bez dozvole, prenosi Gardijan.

On je rekao da je britanska vlada ove godine propustila priliku da podrži pabove.

Antona je ocenio da je 2023. bila "sumorna godina" zbog zatvaranja pabova i pivara. "U proseku se zatvara 2,5 do 2,7 pabova nedeljno, i očekivao bih da je ta cifra možda porasla u drugoj polovini godine", naveo je on.

Šest osoba je uhapšeno nakon što je pab Crooked House, poznat po tome što se nalazi u zgradi koja je iskrivljena, izgoreo u avgustu u požaru, a potom je srušen nekoliko dana kasnije. Incident je izazvao negodovanje na globalnom nivou i pozive na veću zaštitu istorijskih pabova.

BONUS VIDEO

 

 

 


 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading