JOŠ VAM NIJE STIGAO RAČUN ZA STRUJU? Evo kako ipak možete da ostvarite popust!
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

 U skladu s ovom situacijom, EPS omogućava pravo na popust za redovno plaćanje svima koji izmire iznos identičan onom koji je bio naveden na računu za oktobar 2023. godine, do 30. decembra ove godine.

Razlog ove inicijative leži u problemima distribucije novembarskih računa zbog nedavnog hakerskog napada. U cilju zaštite bezbednosti podataka i sistema, portal „Uvid u račun“, šalteri EPS-a za uplate, kao i procedure za prigovore i reklamacije, trenutno su van funkcije.

EPS obećava da će svi prigovori, kada se sistem stabilizuje, biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku. Iako su IT sistemi EPS-a postepeno vraćeni u funkciju, zaštita sistema i bezbednost podataka ostaju prioriteti.

Napominje se da su cene stavki vezanih za potrošnju električne energije korigovane za 9,8 odsto, dok je prosečan račun, uključujući i druge stavke, uvećan za osam procenata. Takođe, EPS nudi popuste od 20 do 40 odsto za domaćinstva koja efikasno koriste električnu energiju, potrošivši manje nego u istom mesecu prethodne ili pretprošle godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading