dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U kojim prodavnicama mogu da se iskoriste vaučeri

Ove godine poklon vaučeri će moći da se iskoriste u više prodavnica nego prošle godine, tako da je sada moguće kupiti i igračke i opremu za bebe.

Radi se o više od 100 prodavnica kompanija: Poklon-vaučeri se mogu iskoristiti u sledećim radnjama: „Planeta sport”, „Sport Vision” „Sport Vision Kids”, „Sport Vision Outlet”, „Buzz”, „Run ‘n More”, „Extra Sports”, „Dexy co”, „Adidas”, „N sport”, „N selection”, „Baby Park”, „N fashion”, „Puma”.

Roditelji će tako sada moći da kupe širi asortiman - zimsku i letnju odeću i obuću, opreme za sport, rekreaciju i zabavu, školsku opreme, proizvode za bebe i igračke...

Do kada važe vaučeri

Vaučeri će važiti do 1. marta 2024. godine i moći će da se iskoriste za kupovinu kompletnog asortimana u odabranim radnjama, što uključuje i proizvode na akcijama, kao i za onlajn kupovinu.

Beograđani, za vreme važenja vaučera, mogu da iznos vaučera sukcesivno troše, a mogu i da doplate u slučaju da ukupan račun bude veći od vrednosti vaučera.

Vaučer ne morate da potrošite u jednoj radnji. Kupovinu možete započeti u jednom prodajnom lancu, pa nastaviti dalje, dok sve ne potrošite.

Ko ima pravo na vaučere od 6.000 dinara

Vaučere dobijaju sva deca u Beogradu do 19 godina, dakle i tek rođene bebe i srednjoškolci. Vaučere dobijaju i ona deca koja ne idu u vrtić, jedino što će po njih roditelji morati da odu do opštine, za razliku od ostalih koji će ih dobiti u obrazovnoj ustanovi koju pohađaju.

Pravo na vaučere imaju i zaposleni i radno angažovani u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada, bez obzira na to ko je osnivač ustanove, kao i zaposleni i radno angažovani u Centru dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda i zaposleni i radno angažovani u Bebi servisu Beograd.

- Ovaj vaučer za nekog ko ima troje dece, pa i ako na primer, majka radi u obrazovnom sektoru znači 24.000 dinara od Grada Beograda što mislim da nije beznačajno – rekao je nedavno Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Procedura za decu koja ne idu u vrtić

Roditelji čija deca ne idu u vrtić, ukoliko to već nisu učinili, svoj vaučer da podignu u svojim opštinama. Potrebno će biti da dođu sa zdravstvenom knjižicom deteta i preuzmu vaučer.

Koliko će vaučera biti podeljeno

Oko 380.000 dece iz Beograda dobiće vaučer. Prošle godine iskorišćenost vaučera, kako je rekao Šapić, bila je preko 90 odsto.

Šapić je juče rekao i da od onog momenta kada vaučere dostavi školi ili vrtiću, Grad više nema uvid u dinamiku kojom ih oni prosleđuju deci, odnosno zaposlenima.– Ipak, prošlogodišnja praksa je pokazala da su svi taj posao obavili veoma brzo, za nekoliko dana. Verujem da će tako biti i ovog puta. Vaučeri će moći da se iskoriste do 1. marta. Prošle godine je najviše iskorišćeno u decembru, drugi period po učestalosti bio je desetak dana pre isteka roka. Verujem da će ovo ljudima značiti rekao je Šapić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading