NAPRAVILA SKUP POGREŠAN KORAK: Devojku "sitnica" koštala 1.300 evra u hotelu
Foto: Shutterstock

Jedna žena odsela je u hotelu u Zapadnoj Australiji zbog koncerta, ni ne sluteći da će je odlazak na nastup "koštati" neverovatnih 1.300 evra. I to zbog veoma glupe greške.

Naime, sve je teklo kao pred svaki izlazak, žena se istuširala, zatim je krenula da suši kosu i u jednom trenutku se upalio protivpožarni alarm. Nije ni stigla da se obuče, a već je vatrogasna ekipa bila na njenim vratima.

Utvrdili su da je alarm aktivirao njen fen za kosu i delovalo je da će sve biti u redu. Keli* (pravo ime je poznato redakciji News-a) je otišla nazad u Pert, da bi joj par dana kasnije stigla poruka da joj je skinuto sa bankovnog računa skoro 1.300 evra (1.400 dolara) od strane hotela.

Kada ih je pozvala, rečeno joj je da je to naknada za poziv vatrogasnoj službi.

*Naime, naknada za poziv vatrogasne i hitne službe Zapadne Australije je 1.337 dolara, ali je hotel odlučio da Keli naplati još 63 dolara više.

Malo je reći da je žena bila očajna raspletom situacije i pokušavala je na sve načine da reši problem sa menadžmentom.

"To je odvratno i kukavički", rekla je Keli i objasnila da je hotel naposletku počeo da odbija njene pozive i nisu joj dozvolili da razgovara sa menadžmentom.

Ipak, urgiranjem od strane vatrogasne službe, menadžer hotela je rekao da će joj novac biti refundiran.

Inače, služba naplaćuje hotelima četvrtu lažnu dojavu, ali ih i obeshrabruje da prenesu trošak na goste. Naknada je uvedena 2015. nakon što su lažne uzbune koštale odeljenje više od 8 miliona dolara u reagovanju na hiljade lažnih hitnih slučajeva, piše Telegraf.

– Uobičajeni pokretači lažnih požarnih alarma uključuju loše održavanje zgrade, nepravilno postavljene, neadekvatne ili prljave detektore i dim i paru od kuvanja - dodaju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading