Pošta Srbije
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, razgovaralo se i realizaciji plana prijema na neodređeno i određeno za radnike u tehnologiji, kao i realizaciji plana eliminisanja ostataka pošiljaka u regionalnim poštansko-logističkim centrima (RPLC) Beograd i Novi Sad.

Iz Ministarstva informisanja i telekomunikacija podsećaju da je 23. i 24. novembra u skladu sa spomenutim sporazumom svim radnicima, izuzev rukovodstva, isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara, te da je komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje 28. novembra dala saglasnost da „Pošta Srbije“ na neodređeno vreme zaposli ukupno 232 radnika a da je v.d. direktora zaključno sa 6. decembrom doneo odluku za prijem 223 zaposlenih.

Navodi se da će do 15. decembra rukovodstvo Pošte Srbije izaći sa zahtevom za dodatno zapošljavanje na određeno u tehnologiji i da će ovaj zahtev proslediti resornom ministarstvu.

Dodaje se da je aneksom kolektivnog ugovora potpisanim 4. decembra definisano povećanje plata svim zaposlenim u tehnologiji za 10 odsto od 1. novembra ove godine, te da će isplata prve uvećane zarade biti 15. decembra.

Dodatno povećanje plata za radnike u tehnologiji biće 1. januara 2024. godine i iznosiće 10 odsto, za koliko će od istog datuma biti povećane plate svim zaposlenim u administraciji, izuzev rukovodstvu.

Za zaposlene koji su prekinuli obustavu rada, umanjeni putni troškovi i umanjena zarada za dane koji su proveli u obustavi rada će biti isplaćeni sa sledećim obračunom putnih troškova i zarade 12. decembra, odnosno 15. decembra ove godine.

Kada je reč o realizaciji plana eliminisanja ostataka pošiljaka u RPLC Beograd rukovodstvo Pošte je preduzelo sve mere kako bi ostatak međunarodnih prajm pošiljaka bio eliminisan za dva dana, a ostatak običnih pismonosnih pošiljaka za najviše 10 dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading