island,rejkjavik, island grad
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naši ljudi koji već dugo žive i rade u inostranstvu, nekretnine kupuju kako bi se dodatno obezbedili po povratku u Srbiji, ali i sve češće zbog izdavanja stanova ili kuća, što je veoma unosan posao.

Na spisku lokacija koje su zanimljive našim ljudima iz inostranstva svakako se nalazi i Beograd, a interesovanje vlada za stanovima koji su novoizgrađeni.

Osim na ove dve planine potencijalni kupci iz dijaspore su sve više zainteresovani i za stanove na Divčibarima, Tari, a ovaj tip nekretnina prodaje se i u Vrnjačkoj banji.

Uglavnom žele stan u novogradnji

Katarina Lazarević, agentkinja za nekretnine objasnila je gde dijaspora najčešće kupuje stanove, koje jedan deo njih potom izdaje.

- Dve su opcije – da se vraćaju ovde da žive u penziji ili da kupe nekretninu za izdavanje. Najveći broj njih je iz Kanade - kaže Lazarević.

Ona napominje da oni koji žele da investiraju višak novca, gledaju šta će moći da izdaju po dobroj ceni i da se najčešće odlučuju za neki stan u novogradnji u Beogradu, pa i za apartmane na Kopaoniku ili nekretninu na Zlatiboru, u kojima postoji mogućnost da angažuju agencije koje će se baviti izdavanjem umesto njih.

panorama

Vladimir Markovic

 

 

- Uglavnom žele stan u novogradnji, koji je uređen i nemaju vremena mnogo da traže. Važno im je da stan ima garažu i čak su voljni da otkupe i nameštaj, ako je neko u stanu već živeo. Odlučuju se za stanove od 70 do 100 kvadrata. Oni koji se vraćaju, da žive u Srbiji, žele da se nastane ili tamo gde su živeli ranije ili u naseljima gde nekog znaju. U Beogradu uglavnom žele u centru, na Vračaru, gde su im prijatelji i gde sve mogu da obiđu peške - objašnjava Katarina Lazarević.

Ona kaže da oni koji dolaze iz Austrije, Nemačke i ostalih evropskih zemalja, uglavnom biraju Šabac, Smederevo i Požarevac i okolna mesta iz kojih su otišli, dok oni koji se vraćaju u Vojvodinu uglavnom već imaju nasleđene kuće koje sređuju, a retko kupuju nove nekretnine.

Nakon kupovine nekretnine u rodnom mestu, sve više se investira na planinama, prenosi Nova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading