STIŽE 15.000 DINARA JEDNOKRATNE POMOĆI Lepa vest za ova domaćinstva
Foto: Shutterstock

U Boru je danas počela isplata jednokratne finansijske podrške svim domaćinstvima na teritoriji grada u visini od po 15.000 dinara i biće realizovana u narednih nedelju dana.

- Prošle godine smo po prvi put uveli jednokratnu finansijsku pomoć domaćinstvima i tada smo odvojili iz budžeta po 18.000 za sva domaćinstva koja se ne greju na gradsko centralno grejanje a ove godine svako domaćinstvo na teritoriji grada Bora dobiće jednokratnu finansijsku podršku od 15.000 dinara. Ovaj program je veoma dobro zamišljen i kao što to Vlada Srbije čini na državnom nivou, mi smo na teritoriji grada predvideli finansijsku podršku domaćinstvima - kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

On je naglasio da je Centar za socijalni rad u Boru sproveo kompletnu proceduru.

- Pored toga, obezbedili smo i pakete pomoći za socijalno ugrožena domaćinstva ali smatramo da nije korektno da podela tih paketa krene pre završetka izbornog procesa. Nastavićemo da i narednih godina vodimo računa i brigu o našim sugrađanima - kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Jelena Ristić, direktorka borskog Centra za socijalni rad je naglasila da je ova ustanova 4. oktobra raspisala javni poziv i predvidela uslove pod kojima su sva domaćinstva mogla da ostvare ovo pravo.

- Iz budžeta grada Bora za pomoć svim domaćinstvima izdvojeno je ukupno 240 miliona dinara. Procedura nije bila komplikovana, trudili smo se da pomognemo svim našim sugrađanima da ovo pravo i ostvare, obišli smo seoske mesne kancelarije ali i odlazili na adrese svih onih koji su bili onemogućeni da dođu u CSR i lični predaju zahtev. Podneto je ukupno 15324 zahteva, od kojih je bilo blizu 300 neispravnih - kazala je Ristićka, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading