REŠENA MISTERIJA CENE ČVARAKA Nekada sirotinjska hrana, danas traženiji od kulena i kobasice
Foto: Shutterstock

Mesari kažu da je u poslednjih nekoliko godina ovaj proizvod postao traženiji od kobasica i kulena, a nekada je to bila sirotinjska hrana.

U mesarama kilogram čvaraka košta od 1.400 do 1.600 dinara, a u marketima i više od 2.000 dinara, a u nekima i preko 3.000 dinara.

Nataša koja radi u mesari kaže da su sad postali lux roba i da se kupuju tokom cele godine.

U odnosu na prethodnu poskupeli su od 20 do 40 odsto ali su i dalje znatno jeftiniji nego u supermarketima. Ona dodaje i da se računaju u zdravu hranu kad se konzumiraju umereno jer su bolje razgradivi u odnosu na neke druge suhomesnate industrijske proizvode, prenose mediji.

REŠENA MISTERIJA CENE ČVARAKA Nekada sirotinjska hrana, danas traženiji od kulena i kobasice

Foto: RINA

 

Zoran kaže da je dete sa sela i da se seća kad se zakolje svinja bilo je i po četiri prsta sapunjare a sad takvih svinja više nema, sad se gaje te mesnate svinje pa nema ni od čega da se topi. Dodaje da previsoka cena čvaraka nije zato što neko tako hoće nego što više nema tih starinskih svinja.

 

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Zakuvavanje - Ministar Mihailo Jovanović pokazao koliko je dobar kuvar! #alo #alonovine #alodnevnenovine #mihailojovanovic #kuvanje #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading