dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, raspisao je Konkurs za dodelu 86 stipendije studentima Univerziteta u Novom Sadu za školsku 2023/2024. godinu.

Pravo učešća na Konkursu imaju sledeći studenti Univerziteta u Novom Sadu sa prosečnom ocenom najmanje 9,00:

- III godine trogodišnjih osnovnih akademskih studija;

- III i IV godine četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija;
master akademskih studija;


- poslednje tri godine integrisanih studija, koje se organizuju u okviru osnovnih i master akademskih studija.

Studenti moraju ispunjavati sledeće uslove:

- da u trenutku konkurisanja nisu napunili 30 godina života;

- da su imali status studenata Univerziteta u Novom Sadu neprekidno od upisa na osnovne akademske studije;

- da u toku iste školske godine nisu korisnici stipendija iz budžetskih sredstava Republike Srbije navedenih u tekstu Konkursa za dodelu stipendija;

- za studente osnovnih akademskih studija i integrisanih studija – da su u toku studija imali prosečnu ocenu najmanje 9,00 iz svih položenih ispita;

- za studente master akademskih studija – da su u toku studija imali prosečnu ocenu najmanje 9,00 iz svih položenih ispita na master akademskim studijama kao i da su na prethodnom stepenu studija imali prosečnu ocenu najmanje 9,00.

Studenti koji dobiju stipendiju dužni su da se u svemu pridržavaju prava i obaveza utvrđenih posebnim opštim aktima i odlukama organa Fonda, kao i pojedinačnim ugovorom o stipendiranju, koji zaključe sa Fondom kojim se obavezuju da u školskoj 2023/2024. godini, pored stipendije koju primaju od Fonda, neće biti korisnici sledećih stipendija iz
budžetskih sredstava Republike Srbije:

- stipendije Ministarstva prosvete za izuzetno nadarene studente i

- stipendije Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija – Fond za mlade talente Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 8. decembra 2023. godine.

U školskoj 2023/2024. godini mesečna stipendija iznosi 22.000,00 dinara.

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu je osnovan maja 1992. godine.

Cilj Fonda je da sistematski i organizovano podstiče razvoj darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika u svim obrazovno-naučnim i obrazovno-umetničkim poljima.

Sredstva za rad Fonda obezbeđuju fakulteti Univerziteta u Novom Sadu, institucije izvan Univerziteta i individualni donatori.

Od svog osnivanja, zaključno sa školskom 2022/2023. godinom, Fond je dodelio ukupno 1.603 stipendije najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu, prenosi NS Uživo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading