Grejanje
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama, utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina prirodnog gasa za prodaju kupcima na javnom snabdevanju u Srbiji, viša je za 10 odsto i iznosi 4,54 din/kWh bez poreza i taksi (odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama).

Saglasnost Agencije objavljuje se u Službenom glasniku RS i na internet stranici Agencije.

I nakon ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje je jedna od najnižih u Evropi, navodi se na sajtu Agencije za energetiku.

Dobra vest je da su cene ogreva ove godine niže i za 50 procenata. Cena drva po kubnom metru je trenutno 8.000, a prošle godine je bila 12.000 dinara. Što se tiče uglja, u zavisnosti od kategorije cena se kreće od 18 do 26.000 dinara po toni, a pojeftinili su i briketi i pelet.

Bez obzira za koji vid grejanja se odlučite, ne treba zaboraviti možda i najbitniju stvar kada je toplota doma u pitanju, a to je izolacija. Iako je to velika investicija, ona je i najisplativija jer, prema rečima stručnjaka, dobra izolacija sprečava odliv toplotne energije i do 60 odsto što se na duže staze višestruko isplati.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading