noavc
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije 05 Broj: 401-10805/2023-1 od 3. novembra 2023. godine o usvajanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2023. godini poziva zainteresovane privredne subjekte da podnesu prijave na Кonkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji u 2023. godini.

Privredni subjekti prijavljuju svoje projekte isključivo na obrascu SZTZ (koji je sastavni deo konkursne dokumentacije) i mogu da konkurišu za dodelu subvencija za jednu namenu.

Subvencije namenjene za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata koriste se za sledeće namene:

- Za zapošljavanje lica kod privrednog subjekta koji se bavi tradicionalnim zanatima.

- Ili  za promociju proizvoda i usluga tradicionalnih zanata, kroz organizaciju radionica i obuka edukativnog karaktera, namenjenih drugim privrednim subjektima ili zainteresovanim licima.

Obrazac zahteva za korišćenje sredstava se može preuzeti sa zvanične internet prezentacije Ministarstva www.must.gov.rs.

Rok za dostavu prijava je 6. decembar 2023. godine.

Dodatne informacije o konkursu i konkursnoj dokumentaciji dostupne su putem telefona: 011/26-42-160, radnim danom od 10 do 14h.

Ova inicijativa predstavlja značajan korak u podršci i održivom razvoju tradicionalnih zanata u Republici Srbiji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading