"NARUČILA SAM ISTO ŠTO I ITALIJANKA, PA ME ODRALI!": Bojana napravila grešku u kafiću koju će dobro zapamtiti
Foto: Shutterstock

U par videa koje je objavila, ispričala je šta je jela, šta je iznenadilo, ali i koje je neprijatno iskustvo imala.

"Najgore iskustvo u Rimu. U pitanju je kafić koji se nalazi kod fontane di trevi i koji je poznat po svojim kroasanima. Evo zašto i kako sam pogrešila. Stala sam u red iza jedne Italijanke koja je naručila iste stvari kao i ja, onda sam te stvari odnela za sto ne znajući da oni imaju coperto. To je inače, ne bakšiš, već sve što obuhvata da biste vi mogli da sednete za sto. Ovaj coperto košta 10, 15 evra više nego ono što sam ja naručila. Poslao me je za šank gde sam za dva minuta usisala ovaj kroasan i espreso i izašla napolje toliko iznervirana i postiđena. Ne bih ovo preporučila jer mi ima vajb turista, šišaju ovce i ostalo", rekla je ona u ovom videu, a u opisu je navela da se koperto plaća svaki put kada sednete za sto.

 

@bojanavukcevic Coperto se placa svaki put kada sednete za sto, ono sto je zanimljivo je da je i coperto protiv zakona u Italiji, ali restorani i kafici ovo i dalje rade. #rome #rim #italija #slatko #kroasan #allanticoforno #rimsaveti #putovanja #balkantiktok #stranazatebe ♬ original sound - ˢᵖᵉᵉᵈ ˢᵒⁿᵍˢ💎

 

"Ono što je zanimljivo je da je i koperto protiv zakona u Italiji, ali restorani i kafići ovo i dalje rade", napisala je ona.

"Desilo mi se u Firenci isto", "Lepo što si prenela, ljudi da znaju! Bravo, hvala za info", neki su od komentara ispod ovog videa.

Javili su se i drugi koji su objasnili da je tako svuda, kao i da postoji "taksa" za sedenje.

"U Italiji uvek kada sedneš je skuplja kafa nego kada popiješ za šankom. To je svuda i ne važi samo za turiste", Bojana je na ovo odgovorila da je velika razlika u ceni.

"Jeste, ali je velika razlika u ceni bila, kao ovako je koštalo 5 evra, a da sedneš 15."

"Po celoj Italiji postoji taksa za sedenje za stolom u odnosu na šank, nema veze sa turistima. Valjalo bi nešto malo i pročitati o zemlji u koju putuješ."

Drugi su naveli da ovo nije coperto.

"To nije coperto. U Italiji je cena kafe i svega što naručiš drugačija, na šanku je manja nego kad sedneš. Pre nego što se piše ovako o nečijem radu treba se informisati o zemlji u koju ideš. U Italiji postoje porezi na služenje za stolom 60 odsto, koje vlasnik lokala plaća", stoji u ovom komentaru.

Dodaju i da je coperto obično od 1 do 2 evra svuga.

Šta je iznenadilo u Rimu?

Pre ovog, objavila je i video u kom je otkrila šta je najviše iznenadilo u Rimu.

 

 

"Prvo, ljude baš briga za semafor, ovde imaju i žuto svetlo za pešake, tada se ide ali generalno ih baš briga i ne poštuju pravila. Česme koje su po rimu imaju ovaj sistem po kojem se pije. Policija je zadužena da vas otera ako previše dugo sedite ili ako uopšte sedite kod turističkih mesta. Psi mogu da ulaze bilo gde, uključujući supermarkete, pekare, prodavnice", rekla je ona u ovom videu, a prenosi Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading