krastavac
Foto: Alo/Profimedia

U proleće ove godine eksplozija cena ove namirnice u supermarketima i diskonterima izazvala je veliki problem. Ponekad se činilo da se proizvodima poput testenine, brašna i maslaca trguje gotovo kao luksuznom robom.

Početkom godine jedan je krastavac koštao oko dva evra, ponegde i tri puta više. U poslovnici Edeke u Hamburgu za ovo je povrće čak naplaćena paprena cena od 3,29 evra. Činilo se gotovo jezivo kada su neke prodavnice počele prodavati 'krastavce narezane na tanke kriške' kako bi ogromna cena bila malo podnošljivija, piše Fenix Magazin.

Onda je došlo ljeto i donijelo privremeno olakšanje. Cene krastavaca pale su na 30 centi po komadu. Ali, ta su vremena sada prošla.

Cene u Nemačkoj opet vrtoglavo rastu, a prosečan kupac u Kauflandu u Severnoj Rajni-Vestfaliji jedan krastavac plaća neverojatnih 1,59 evra. Poređenja radi, litra benzina ili dizela u Nemačkoj košta 1,7 evra, a u Hrvatskoj 1,4 evra. Lidl i dalje naplaćuje 1,39 eura za krastavac.

Kaufland je objavio da je snizio cene za više od 2.300 artikala, jer su pojeftinile sirovine.

(Izvor: Fenix Magazin/Tportal)

BONUS VIDEO

@alo_portal Koliko košta odevna kombinacija Milene Popović?! Celu emisiju “U ringu” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YT kanalu ▶️ #alo #alonovine #fypシ #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ЗОКИ

30.11.2023 13:02

Јадни Немци ,треба да им пошаљемо мало краставаца да не буду жељни..