NEMA ULASKA U VENECIJU BEZ PLAĆANJA Turisti će morati i da rezervišu svoju posetu od ovog datuma
Foto: Stock/Foto: Shutterstock

Ovaj potez ima za cilj da upravlja protokom turista tokom prolećnih državnih praznika i nekih letnjih vikenda kada je broj posetilaca na vrhuncu, saopštile su lokalne vlasti na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

"To je prvi put na svetu da uradite nešto ovako, grad činite rezervisanim", rekao je Brunjaro.

Ograničenja će važiti od 08:30 do 16:00 sati po lokalnom vremenu, u početku ukupno 29 dana i pokrivaće većinu vikenda od 25. aprila do sredine jula sledeće godine.

Turisti će morati da rezervišu svoju posetu onlajn i plate pet evra da bi dobili QR kod koji će biti proveravan na određenim ulaznim mestima i koji će im omogućiti pristup istorijskim četvrtima grada.

Ograničenja se neće odnositi na manja ostrva u laguni, kao što je Murano, poznat po svojoj industriji proizvodnje stakla.

Sankcije za one koji se ne budu pridržavali mera kretaće se od 50 do 310 evra.

Stanovnici i ljudi koji su rođeni u Veneciji kao i studenti, radnici i vlasnici kuća u gradu biće izuzeti od plaćanja i rezervacije mesta, rekao je odbornik Mikele Cuin.

Posetioci mlađi od 14 godina moraće da budu registrovani, ali neće plaćati ulaznice.

Procenjuje se da će testiranje uvođenja dnevne ulaznice koštati tri miliona evra dok se istovremeno očekuje da će prihodi iznositi oko 700.000 evra.

BONUS VIDEO

@alo_portal Na šta najviše trošite novac? Da li uspevate da uštedite? 💳 #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #foryou #viral #fyp ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading