racun za struju
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako se navodi, najveći popust od 40 odsto dobilo je 30 procenata domaćinstava, dok je za 12 odsto korisnika račun manji za 20 procenata.

- Od ukupno 3.201.628 domaćinstava koja su mogla da ostvare uštedu, više od 58 odsto smanjilo je potrošnju struje za više od pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne dve godine - kazao je vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković.

On je naglasio da su najviše štedeli građani u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Smederevu.

- Popusti su između ostalog i podsticajna mera za građane kako bi se odgovorno odnosili prema električnoj energiji, racionalno je trošili, čime ne samo da štedimo već i unapređujemo energetsku efikasnost. Prve uštede domaćinstava već su evidentirane u oktobarskom računu - naveo je prvi čovek EPS-a i podsetio da su iznosi popusta uvećani u odnosu na prošlu godinu.

U saopštenju se navodi da je dodatni popust ove godine i umanjenje od pet odsto ukoliko domaćinstva korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećaju za pet odsto, u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tu pogodnost, kako se ističe, ostvarilo je 374.579 domaćinstava, odnosno 11 odsto. EPS naglašava da je u oktobru, osim što su građani ostvarili popust za racionalno korišćenje električne energije, i ukupna potrošnja domaćinstava manja za 8,75 odsto u odnosu na lanjski oktobar, odnosno za 20,16 odsto u odnosu na oktobar 2021.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading