PREHRAMBENI GIGANT POVLAČI 13 TONA PILETINE U proizvodima pronađeni komadići metala
Foto: Freepik

Američki prerađivač mesa Tajson fuds (Tyson Foods) najavio je da povlači oko 13.608 kg pilećih nagetsa (grumenčića), nakon što su u proizvodu pronađeni komadići metala. Kompanija je saopštila da je dobrovoljni opoziv usledio zbog "obilja opreznih mera".

Nagetsi su, inače, proizvedeni u jednom pogonu i isporučeni distributerima u devet američkih država, uključujući Alabamu, Kaliforniju i Ilinois. Američka služba za bezbednost i inspekciju hrane (FSIS) saopštila je da je primila jednu prijavu o lakšoj povredi usta. FSIS je rekao da svako ko je zabrinut zbog povrede ili bolesti treba da kontaktira zdravstvenog radnika.

Inače, reč je o proizvodima "Fun Nuggets", u obliku dinosaurusa, rok upotrebe im je do 4. septembra 2024. godine.

"Ograničen broj potrošača je prijavio da su pronašli male, savitljive metalne komade u proizvodu, i iz velikog opreza, kompanija povlači ovaj proizvod", naveo je Tajson fuds u saopštenju, i dodao da kupci koji su kupili proizvod - treba da ga odbace i kontaktiraju firmu.

Ovo nije prvi put da je Tajson fuds, najveći američki proizvođač mesa po prodaji, morao da opozove neke proizvode. Prošle godine, u novembru, firma je povukla mlevenu govedinu, nakon što je pronašla komadiće nalik ogledalcetu u mesu.

Kompanija je i 2019. godine povukla seriju svojih pilećih grumenčića, pošto što su kupci unutra pronašli komade plave gume. Iste godine, opozvala je pileće štapiće zbog zabrinutosti da bi mogle biti kontaminirane metalom.

Godine 2022. američki proizvođač je zatvorio brojne fabrike za preradu piletine u SAD, zbog pada potražnje. Ali, kako je cena goveđeg i svinjskog mesa skočila više nego koliko bi koštala piletina, mnogi potrošači su prešli na jeftinije meso, i to je probudilo nadu da bi nedavni skok potražnje mogao povećati profit prehrambenih kompanija.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading